Of het nu zomer is of winter, kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen. Om het buitenspelen aantrekkelijker te maken, is het verstandig om leuk buitenspeelgoed aan te schaffen. Er bestaat een tal aan variatie in buitenspeelgoed, en daardoor zit er voor ieder kind wel wat leuks bij. Het is goed om kinderen te stimuleren om buiten te spelen, doordat de meer lichamelijke beweging krijgen en vitamine D opdoen. Sommige kinderen spelen liever binnen, en voor hen is het belangrijk om buiten spelen extra leuk te maken. Zo stimuleer je je kinderen om ook eens lekker buiten te spelen.

Buitenspeelgoed voor in de zomer

Wanneer het weer mooier wordt, willen de meeste kinderen wel buiten spelen. Je maakt dit nog leuker door buitenspeelgoed aan te schaffen waar ze mee kunnen spelen. Op warme dagen laat je kinderen afkoelen door ze met speelgoed te laten spelen waar water uitkomt. Denk aan waterballonnen, waterbanen of een zwembad. Ook opblaasbaar speelgoed doet het goed bij kinderen. Hier kunnen ze bijvoorbeeld in klimmen, op liggen of op springen. Een actievere vorm van spelen stimuleer je met actief speelgoed. Voorbeelden hiervan zijn een badmintonset, croquetspel, een hinkelspel of ringwerpen. Laat je kind het speelgoed uitzoeken zodat je zeker weet dat dit bij zijn interesses past.

Buitenspeelgoed voor in de winter

In de winter is het voor sommige ouders lastiger om hun kind buiten te laten spelen. Toch zijn er een tal van speelmogelijkheden om in de winter buiten te doen. Een trampoline doet het ieder seizoen goed, doordat kinderen snel warm worden van het springen. Ook hinkelen, basketballen en voetballen zijn voorbeelden van spellen waar kinderen het warm van krijgen. Creatieve kinderen zullen stoepkrijten in de winter ook erg leuk vinden. Het belangrijkste bij buitenspeelgoed in de winter is dat je kinderen er actief mee bezig kunnen zijn zodat ze warm blijven.