ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is een veelvoorkomende neurobiologische stoornis bij kinderen die zich manifesteert in aandachtsproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit. Deze symptomen kunnen invloed hebben op het dagelijkse functioneren van kinderen, zowel op school als thuis. Het is belangrijk om tijdig professionele hulp te zoeken om de diagnose en behandeling van ADHD te bevorderen. In deze blog bespreken we hoe een kinderpsycholoog in Amersfoort kan helpen bij de diagnose en behandeling van ADHD bij kinderen, met een speciale focus op het behandelcentrum Invivo Kids.

Invivo Kids: Een gespecialiseerd behandelcentrum voor kinderen met ADHD

Invivo Kids is een diagnostiek- en behandelcentrum voor kinderen en jongeren in de regio Amersfoort, gespecialiseerd in de behandeling van leer-, gedrags- en sociaal-emotionele problemen, waaronder ADHD. Het team van Invivo Kids bestaat uit (GZ) psychologen, orthopedagogen en kind- en jeugdpsychiaters. Ze bieden kindertherapie aan voor kinderen tussen 4 en 18 jaar oud en hanteren een alles-onder-één-dak-principe, waarbij zowel ouders als kinderen betrokken worden bij het behandelproces.

Diagnostisch onderzoek en behandeling door een kinderpsycholoog in Amersfoort

Een kinderpsycholoog in Amersfoort kan helpen bij het diagnosticeren en behandelen van ADHD bij kinderen. Tijdens een diagnostisch onderzoek zal de kinderpsycholoog verschillende diagnostische methoden en instrumenten gebruiken om de aanwezigheid van ADHD te beoordelen. Het doel van het diagnostisch onderzoek is om de oorzaken van de problemen te achterhalen en te bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor het kind.

Invivo Kids maakt gebruik van verschillende behandelvormen, zoals individuele therapie, cognitieve gedragstherapie, speltherapie en systeemtherapie, om kinderen te helpen omgaan met moeilijke situaties en hun problemen aan te pakken. Bij de behandeling van ADHD bij kinderen in Amersfoort worden verschillende behandelmethoden toegepast, zoals psycho-educatie, ADHD medicatie, coaching en psychotherapie.

Ouderbetrokkenheid en de systemische aanpak van Invivo Kids

De kindertherapie van Invivo Kids richt zich niet alleen op de kinderen, maar ook op de betrokkenheid van de ouders bij de behandeling. Ze werken volgens een systemische aanpak, waarbij ze niet alleen naar één deelgebied van het leven van het kind kijken, maar naar alle aspecten samen. Door alle systemen te betrekken, kunnen de problemen die spelen beter worden begrepen en aangepakt. Invivo Kids benadrukt het belang van actie en het leren omgaan met problemen in plaats van ze weg te poetsen. Ze geven kinderen handvatten om met de problemen om te gaan en streven naar een nuchtere en realistische kijk op zaken.

Het vinden van de juiste behandeling en ondersteuning in Amersfoort

Voor een afspraak met een kinderpsycholoog in Amersfoort bij Invivo Kids kan er contact worden opgenomen via het contactformulier op de website. Ze bieden een persoonlijk behandelplan op maat voor elk kind, gebaseerd op een diagnostisch onderzoek.

De effectiviteit van een kinderpsycholoog bij de behandeling van ADHD in Amersfoort kan worden beoordeeld aan de hand van waarderingen op Zorgkaart Nederland. Het is belangrijk om opmerkingen en beoordelingen van andere ouders en patiënten te raadplegen om inzicht te krijgen in de ervaringen met de behandeling van ADHD door kinderpsychologen in Amersfoort. Het is raadzaam om ook rekening te houden met individuele behoeften en om een intakegesprek te plannen om te beoordelen of de behandeling aansluit bij de specifieke situatie.

In het streven naar een laagdrempelige zorgervaring staat het gezin centraal bij Invivo Kids, en wordt overbodige administratieve last verminderd. Met een team van verschillende specialisten bieden ze de laagdrempeligheid van een praktijk, gecombineerd met de kwaliteit van een instelling. Kiezen voor een kinderpsycholoog in Amersfoort bij Invivo Kids betekent kiezen voor een persoonlijke en deskundige aanpak om het leven van kinderen met ADHD en hun gezinnen aanzienlijk te verbeteren.