Voor feesten, zoals carnaval, is het extra leuk om je in een goed kostuum te kleden. Ieder jaar een ander kostuum dragen is wel zo leuk om te doen, maar dit kost natuurlijk wel wat moeite. Veel vrouwen kiezen ervoor om tijdens carnaval in een sexy outfit verkleed te gaan. Vaak hebben deze vrouwen dan ook een petticoat onder hun outfit aan om er zo nog net even extra sexy uit te zien. Het ideale aan een petticoat is dat deze eventueel weer opnieuw gedragen kan worden en dus hoef je deze maar één keer te kopen. Je kunt onder andere een petticoat kopen bij Tututle.nl.

Een leuke feestoutfit met een tule rok

Voor feesten zoals carnaval kiezen veel meiden er dus voor om een korte petticoat te dragen. Ook zal je steeds meer tule rokken voorbij zien komen tijdens grote feesten zoals carnaval. Een rok tule dames zal lichtelijk bol vallen, waardoor de rok een wat vollere look heeft. Waar je bij een petticoat deze vaak onder iets draagt, kan een tule rok gewoon los gedragen worden. Zeker voor prinsesachtige outfits kan een tule rok ideaal zijn om aan te schaffen. Een tule rok valt in veel kleuren te kopen waardoor hij dus ook voor veel outfit ideeën enorm geschikt zal zijn.

Tule rok versus petticoat

Hoewel een tule rok en een petticoat beide zorgen voor een look met meer volume, zit er zeker wel verschil tussen deze twee kledingstukken. Zo zal een korte petticoat er bijvoorbeeld voor zorgen dat er meer nadruk op de benen van iemand wordt gelegd, bij een tule rok zal dit effect iets minder aanwezig zijn. Voordat je kiest voor een petticoat of een tule rok, is het dus goed om na te denken over wat voor een effect je graag wil gaan creëren met de rok. Afhankelijk daarvan zul je de beste keuze weten te maken voor een goede feestoutfit.

Wat voor een top matched

Als je ervoor kiest om een petticoat of tule rok te gaan dragen, wordt de volgende stap natuurlijk bepalen wat je daarbij aan gaat doen. Niet elk kledingstuk zal namelijk goed samengaan met dit soort rokken. Vaak zal een strakke top het beste staan, aangezien de rok al wat voller is. Een body is hierbij dus een hele goede keuze, zo’n soort top zal namelijk de hele avond lang goed strak blijven zitten. Ook kun je natuurlijk kiezen voor een strakke crop top of een leuk T-shirt. Een leren jasje kan vaak ook enorm leuk staan bij dit soort rokken.

Verzorging van de rok

Nadat je een leuke avond hebt gehad in je petticoat of tule rok, is het belangrijk om deze op de juiste manier schoon te maken. Zeker als je van plan bent om deze rok voor een ander feest later nog weer uit de kast te trekken. De beste manier om een tule rok of een petticoat schoon te maken, is door deze in een lauwwarm sopje te doen. De rok strijken kun je beter niet doen, aangezien tule een teer materiaal is. Wel kun je deze rokken eventueel met een warme föhn opfluffen. Zo kun je bij meerdere feesten je leuke petticoat of tule rok dragen.