Passen opa en oma regelmatig op of doe je vaak een beroep op de buurvrouw voor opvang na school? Als je regelmatig oppas nodig hebt als je kind uit de basisschool komt, dan denk je misschien ook wel eens aan het inschakelen van een BSO, een buitenschoolse opvang. We vertellen hier meer over wat een betrouwbare BSO in Den Haag te bieden heeft. Er zijn namelijk veel voordelen van professionele opvang boven informele opvang.

Buitenschoolse opvang in Den Haag door geschoold personeel

Een professionele BSO is veel meer dan een oppasadres. Je kind vindt op de locatie een veilige en gezellige omgeving waar goed geschoolde medewerkers werken, die een opleiding tot pedagogisch medewerker hebben afgerond. Zij zorgen ervoor dat je kind kan ontspannen, zich voor anderen kan openstellen en zo een snellere ontwikkeling kan doormaken. Het personeel is in staat om je kind te observeren en heeft kennis van de ontwikkeling van kinderen. Medewerkers van een BSO Den Haag geven altijd door hoe de opvang die dag is verlopen, wat de ontwikkeling en het welbevinden van je kind ten goede komt.

Leerzame en leuke activiteiten

Om de ontwikkeling van de kinderen op allerlei gebieden te stimuleren worden leuke activiteiten aangeboden op een BSO. Het is voor kinderen heel leerzaam om met andere kinderen te spelen en gestimuleerd te worden om op een fijne manier met elkaar om te gaan. Ook lichaamsbeweging is na school belangrijk en daarom is er regelmatig aandacht voor sporten en bewegingsspelletjes. Ten slotte staan activiteiten in de natuur of gericht op toneel en dans vaak op het programma.

Een goede basis met Road2School

Een van de BSO’s in Den Haag waar je kind door enthousiaste professionals gezien wordt, is Road2School. Hier vindt je kind een plek waar het zich – net als thuis – helemaal op zijn gemak voelt. Je zoon of dochter kan vriendschappen sluiten met kinderen van verschillende leeftijden, plezier maken tijdens de activiteiten en werken aan zijn of haar zelfredzaamheid. In de kleine groepen wordt zo de juiste basis voor later gelegd.