Papa’s en mama’s opgelet: de zomer is begonnen. Tijd voor lekker buitenspelen. Maar hoe staat de tuin er eigenlijk bij? Is er wel plek om te spelen? en waarmee? Hier een aantal ideetjes om jouw achtertuin om te toveren in een speelparadijs. 

Natuurlijk kom je al een heel eind met de nieuwste buitenspeel attributen. Maar om te zorgen dat je niet elk jaar iets nieuws hoeft te kopen, staan hier een aantal voorbeelden die je misschien op ideeën brengen.

Trampoline

Trampolines, je kent ze wel. Elke verjaardag, sinterklaas of feestdag komen ze voorbij in het verlanglijstje. Elk jaar zeg je nee, maar waarom eigenlijk? Zo’n trampoline is hartstikke handig. Geen last meer van rondslingerend speelgoed, met een trampoline zijn de kinderen urenlang zoet. Trampolines zijn er in verschillende prijsklassen. Zo is er dus altijd een trampoline te vinden die bij jouw budget past. Bovendien is het een lange termijn besteding. Een trampoline koop je niet voor een seizoen, maar voor een paar jaar. Zelf als tiener worden ze er gelukkig van. Lekker springen en de energie kwijt.

Sportveldje

Als je stoere, sportieve en actieve kinderen hebt is een sportveld een uitvinding. Zet twee voetbaldoeltjes neer op een pleintje, en je kunt alle kanten op. Voetballen, maar ook hockeyen, handballen, noem het maar op. Misschien kan je samen met de kids je eigen spel bedenken. Zolang er goaltjes staan kunnen er punten gescoord worden. Zijn ze het spelen met een bal zat? Als je gebruik maakt van een inklapbaar voetbaldoel tover je het speelveld zo weer om in een pleintje. Ideaal voor een stoepkrijtwedstrijd of het oefenen op de eenwieler. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Het is namelijk hartstikke onderhoudsvriendelijk.

Speeltoestel

Een ouderwets klimtoestel doet het altijd goed. Een huisje, een glijbaan, een klimmuur, een schommel, noem maar op. Je kan eindeloos combineren en zo dus zelf bepalen hoe groot, hoe duur en hoe gek je het wilt maken. Op jongere leeftijd kan heerlijk worden genoten van een klein huisje. Misschien met een luikje als raam om restaurantje of winkeltje te spelen. Worden ze wat ouder, dan wordt het klimmen en klauteren interessant. Lekker ontdekken wat je kan en vooral ‘Ik wil het zelf doen’. Met een schommel zit je eigenlijk altijd goed. Van jong tot oud, iedereen kan ervan genieten. Het voordeel hiervan is dat de zitjes regelmatig vervangen kunnen worden en dus zo met het kind meegroeien. Zo kan het kinderzitje worden ingeruild voor een plankje of een band.